Wat is Reiki

Reiki is Japans voor universele levensenergie die stroomt door alles wat leeft. De kosmos is vol van deze energie. De Reiki-gever kan deze energie doorgeven. Dit kan vervolgens zowel lichamelijke als geestelijke genezing bevorderen.

Reiki zélf geneest niet, maar activeert het lichaam zichzelf te genezen en zowel lichamelijk als geestelijk weer in balans te raken. Reiki zorgt voor rust in het hoofd en in het hart. Daarnaast kan Reiki blokkades opheffen die ons genezingsproces soms in de weg kunnen staan. Reiki werkt ook ontgiftend. Na het ontvangen van een Reikibehandeling is het daarom raadzaam veel water te drinken zodat de afvalstoffen ons lichaam kunnen verlaten. Reiki brengt ons verandering en werkt bovenal zeer ontspannend.

De behandeling

Een Reikibehandeling wordt gegeven op een stoel of op de massagetafel. De kleding blijft gewoon aan. Tijdens de behandeling leg ik mijn handen, in verschillende posities, op het lichaam. Mijn handen geven de energie door. Dit doorgeven kan voelbaar worden door bv warmte en/of tintelingen. Soms voelt men niets maar Reiki werkt altijd. Reiki valt niet te sturen, het zal daar heengaan waar het lichaam de energie het meeste nodig heeft.

Een Reikibehandeling duurt ruim een uur, maar de energie kan nog veel langer doorwerken.

Een behandeling kost € 51,00